Organisatieontwikkeling

Expertise

Leiderschapsontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Teamontwikkeling

Coaching

Organisatieontwikkeling
visie ontwikkelen - mensen verbinden - veranderingen realiseren

Veranderingen succesvol doorvoeren is in veel organisaties eerder droom dan werkelijkheid. Na inspirerende startmeetings volgen vaak regelmatig maanden (en soms jaren) van moeizame ontwikkelingen. Meer dan eens eindigen prachtige initiatieven in evaluaties vol frustratie.

Ale heeft ervaring met hoe het anders kan. Succesvol veranderen is mogelijk. Samen met u katalyseren wij organisatieveranderingen.
Onze ontwikkelprogramma's zijn gericht op transformatie van zowel de organisatie als de mens. Hierin is volop aandacht voor wat zich ‘boven en onder de waterlijn’ afspeelt. Enerzijds focussen wij daarom op structuren, gedrag en kengetallen. Anderzijds is er aandacht voor inspiratie, belemmerende overtuigingen en onzekerheden. Transformatie gaat over hard en zacht. Daarom hebben wij aandacht voor beide.
Iedere verandering is anders en er is geen universele veranderaanpak. Wij zoeken bij elke vraag een passende strategie. Hoewel wij zoeken naar maatwerk, maken wij wel gebruik van bewezen methodieken.

Opdrachten en inspiratie
In de afgelopen jaren hebben wij samen met onze opdrachtgevers succesvol gewerkt aan:

  • visieontwikkeling in relatie tot leiderschap
  • verbinden van organisatiedoelen met gedrag van medewerkers
  • organisatie-inrichting in relatie met visie, rollen en verantwoordelijkheden, processen en systemen, en onderlinge samenwerking

Voor diagnose en processturing in verandertrajecten wordt regelmatig gebruik gemaakt van de veranderaanpak ‘Leading Change’. Deze door Ale & partners ontwikkelde benadering is onder andere gebaseerd op ideeën van Kotter, Kubbler-Ross, Lencioni en Radcliffe.